Muutoksia RC-autojen SM-viikonloppujen osalta

Vaasan Urheiluautoilijoiden järjestämät RC-autojen SM-osakilpailut ajetaan 1/8-kokoluokan krossiautoilla 11.6 ja 1/10-kokoluokan krossiautoilla 18.-19.6.2022.  Molemmissa luokissa ajetaan SM-sarjan toiset osakilpailut ja mukana on kattava vaasalaisedustus.

SM-rupeama alkaa lauantaina 11.6. M8 polttomoottoriautojen ja M8e sähköautojen kauden toisella SM-osakilpailulla yhteensä 44 kuljettajan voimin. Kuljettajia on mukana ympäri Suomen ja vaasalaisista mukana on M8e-luokassa Mikko Luopajärvi, joka aloitti kauden Turun avauskilpailussa 3. sijalla ja Oskari Mäki, joka pienten vastoinkäymisten jälkeen sijoittui avauksessa 13:sta. Molemmille kuljettajille jäi nälkää kotikisaan ja odotettavissa on taistelua kilpailun kärkisijoista. Mikon ja Oskarin lisäksi mukana on Kristian ja Ilmari Ullakko, jotka avaavat SM-kautensa kotikisassa. Vaikka mukana on koko Suomen kivikova kärki, niin vaasalaisnelikolta on lupa odottaa A-finaalivauhtia! Valitettavasti M8 polttomoottoriluokassa ei vaasalaisväriä tällä kertaa nähdä. Kilpailupäivä alkaa klo 8 harjoituksilla ja alkuerillä, finaalit kurvaillaan n. klo 15 alkaen.

SM-kilpailut jatkuu 1/10-luokan  osakilpailulla. Kauden avaus ajettiin toukokuussa Hyvinkäällä ja parasta vauhtia vaasalaisista piti takavetoisessa M2-10 luokassa Jani Mäkinen sijoittumalla 2. Hyvää menestystä täydensi Mikko Luopajärvi 3., Ilmari Ullakko 4. ja Kristian Ullakko 5. sijoilla. Nelivetoisessa M4-10 luokassa vaasalaisittain parhaan pistepotin vei Mikko Luopajärvi 2. sijalla ja Ullakot komppasivat sijoilla 5. ja 8. Näistä lähtökohdista on odotettavissa vaasalaisten väkevä panos molemmissa luokissa ja kun kotikisassa on mukana em. kuljettajien lisäksi vielä laaja rintama muita vaasalaiskuljettajia; Oskari Mäki, Veikka Mäenpää, Jesse Ahlmark, Robin Hartman, Martin Ekholm jne. niin vaasalainen RC-perinne saa antsaitsemansa jatkon!

Valitettavasti 18.-19.6. ajettavaksi suunniteltu 1/10-luokkien Maastosarja-osakilpailu peruuntuu sääolosuhteiden vuoksi. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.