RC-autoilu
Finnish Open 2016

Mikä Finnish Open?

Näytäisi siltä, että saamme täksi kesäksi neljä osakilpailua. Viime vuonna ajoimme kolme kilpailua, joista kaikista laskettiin pisteet. Tänä vuonna voisi tehdä 4/4-sarjan, jotta joka paikkaan saadaan mukavasti porukkaa. Kommentteja? 

Kisat järjestetään Turussa, Vantaalla, Nokialla ja Vaasassa. Jokainen rata on M8-rata ja soveltuu hyvin tähän sarjaan. Vaasan rata valmistuu/viimeistellään kesän aikana Finnish Openiin.

Sarjasääntöjen suhteen mennään M8 SM ja viime kauden Finnish Open sääntöjä mukaillen. Poistan viime kauden FO-säännöistä joitain kohtia, joita ei käytetty.

Tarkoitus on saada mukaan aloittelijoita ja harrastajia sekä kilpakuskeja. Luokkina ovat M8, M8e jos saadaan autoja viivalle niin myös T8 tai ehkä jopa T8e. Sähkötrukkiin tarttis viritellä ainakin akkusääntö. Onko 4S hyvä? Mitä luulette onko porukalla näitä autoja vielä tallessa?

Kisapäivästä on tarkoitus tehdä sujuva – niin ettei tule kiire korjata autoa ja syödä yhtä aikaa. Sujuva päivä tarkoittaa myös aikaa heittää läppää tuttujen kanssa. Eräkierroksen väli voisi olla ainakin tunti. Voitaisiin tehdä kisapäivästä sopiva aikataulu jo ennakkoon, jota jokaisessa kilpailussa voisi käyttää. 

Kun vuosi sitten keväällä mietittiin miten saatais parhaiten sähköt ja polttikset sopimaan samaan päivään - tuli esiin kaksi asiaa. Nostovuorot luokkien sisällä. Sähkökuskit eivät halua nostaa polttisautoja. Katsotaan saadaanko onnistumaan. Lisäksi polttisautojen finaaleiksi laitettiin 2x20min eikä 1x45min, jotta saataisiin paremmin kilvanajoa. Monesti pitkän finaalin tulokset alkavat selvitä jo vartin jälkeen.

Kisaorganisaatio voi olla hyvin pieni. Tarvitaan kilpailunjohtaja, yksi-kaksi tuomaria, ajanottaja. Katsastus voidaan hoitaa niin, että kokeneemmat kuskit tarkistavat esim. sähköasennusten turvallisuuden. Otettais tällainen valistava tapa käyttöön. Varsinaista katsastusta ei siis tarvita. Katsastuslaatikko voi olla paikalla, mutta kuski tsekkaa autonsa sääntöjenmukaisuuden itse. Buffetti on tietysti hyvä olla. Siitä seura saa kätevästi lisätuloja.